Preskoči na glavno vsebino

Izključitev izdelkov ali kategorij

Izvedite, kako v Tanganica izključiti ali ponovno vključiti posamezne izdelke ali kategorije iz oglaševalskih kampanj.

A
Avtor: Admin

V nekaterih primerih je smiselno izključiti določene izdelke ali kategorije iz oglaševalskih kampanj – na primer, če izdelki ne izpolnjujejo zahtev oglaševalske platforme, so brez zaloge ali jih iz strateških razlogov ne želite promovirati.

Kako izključiti izdelek ali kategorijo iz oglaševanja?

  1. V levem meniju pojdite v razdelek "Products".

  2. Najdite izdelek ali kategorijo, ki ju želite izključiti.

  3. Pri izbranem izdelku ali kategoriji boste videli možnost "Advertise" za različne platforme (Google, Facebook, Microsoft).

  4. Kliknite spustni meni in izberite "Do not advertise" za izdelke, ki jih ne želite prikazovati v kampanjah.

  5. Spremembe se shranijo samodejno in izdelek ali kategorija se v oglasih ne bosta več prikazovala.

Kako ugotoviti, kateri izdelki se ne oglašujejo?

V razdelku "Products" boste našli pregled odobrenih in zavrnjenih izdelkov ter tistih, ki se ne oglašujejo:

Approved products – Izdelki, ki se aktivno prikazujejo v oglasih.

Denied products – Izdelki, ki ne izpolnjujejo zahtev oglaševalskih platform.

Pending approval – Izdelki, ki še niso bili pregledani.

🚫 Unadvertised products – Izdelki, ki ste jih ročno izključili iz oglaševanja.

Za podroben pregled posameznih izdelkov kliknite "Detailed status of individual products".

Zakaj izključiti izdelek iz oglaševanja?

  • Izdelek je brez zaloge – Da se izognete nepotrebnim klikom na nedosegljive izdelke.

  • Izdelek z nizko maržo ali nedonosen izdelek – Če so stroški oglaševanja višji od dobička od prodaje.

  • Sezonski izdelki – Na primer, zimska oblačila poleti in obratno.

  • Neskladnost s pravili oglaševalske platforme – Nekateri izdelki so lahko omejeni ali prepovedani.

Kako ponovno vključiti izdelek v oglaševanje?

Če želite izdelek znova začeti oglaševati:

  1. Pojdite v razdelek "Products".

  2. Najdite izdelek ali kategorijo, ki ju želite ponovno vključiti.

  3. V stolpcu za relevantno platformo kliknite spustni meni in izberite "Advertise".

  4. Spremembe bodo uveljavljene po sinhronizaciji z oglaševalskimi platformami.

Ste s tem dobili odgovor na svoje vprašanje?